Cookies

Náš web potřebuje pro přizpůsobení obsahu a analýzu návštevnosti váš souhlas. Souhlas vyjádříte kliknutím na tlačidlo "OK". Více informací
Svúj souhlas můžete odmítnout zde.

Zprávy ČLnK

Lékový záznam pacienta i výdej léků na eRecept přes průkaz totožnosti v médiích

9. 6. 2020

    1. 2020 | Změny v lékárenství platné od 1. 6. 2020 byly výrazným tématem v médiích v předchozích dnech. Česká lékárnická komora se oběma tématům věnovala v uplynulých měsících. Pro využití lékového záznamu vydala Stanovisko představenstva zde a vydala aktualizovaný Doporučený postup pro výdej léčivých přípravků na předpis.

Během května ČLnK také vydala dvě tiskové zprávy k výdeji léků na recept pomocí průkazu totožnosti a o této změně také informovala na sociálních sítích zde a zde.

Zástupci ČLnK odpovídali na dotazy redaktorů mnoha médií. Odkazy na reportáže a články k těmto tématům přinášíme v příloze.

Přílohy: Z monitoringu médií

 

K výdeji předepsaných léků bude stačit občanský průkaz Celou reportáž naleznete zde. Zdroj: NGUYENOVÁ, K výdeji předepsaných léků bude stačit občanský průkaz. Praha [online]: novaplus.nova.cz, 0:45 – 3:34, 29. 5. 2020.Sdílený lékový záznam pacienta Celou reportáž naleznete zde. Zdroj: STUDIO 6, Sdílený lékový záznam pacienta. Praha [online]: ceskatelevize.cz, 2:50:45 – 2:59:00, 1. 6. 2020. Sdílený lékový záznam pacienta Celou reportáž naleznete zde. Zdroj: UDÁLOSTI, Sdílený lékový záznam pacienta. Praha [online]: ceskatelevize.cz, 27:31 – 29:58, 1. 6. 2020. Pro léky ode dneška jen s občankou? Lékárníci: Novinka hned měla výpadek Celý článek naleznete zde. Zdroj: ČTK, Pro léky ode dneška jen s občankou? Lékárníci: Novinka hned měla výpadek. Praha [online]: blesk.cz, str. 0, 1. 6. 2020. Pro vyzvednutí receptu stačí občanka. Pokud chtějí, mohou se lidé z lékového záznamu odhlásit Celý článek naleznete zde. Zdroj: KRÁL, ROUBKOVÁ, AKO, Pro vyzvednutí receptu stačí občanka. Pokud chtějí, mohou se lidé z lékového záznamu odhlásit. Praha [online]: irozhlas.cz, str. 0, 1. 6. 2020. PRO LÉKY NA E-RECEPT S OBČANKOU Celý článek naleznete zde. Zdroj: HEALTCOMM.CZ, Pro léky na e-recept s občankou. Praha [online]: healtcomm.cz, str. 0, 1. 6. 2020.