Cookies

Náš web potřebuje pro přizpůsobení obsahu a analýzu návštevnosti váš souhlas. Souhlas vyjádříte kliknutím na tlačidlo "OK". Více informací
Svúj souhlas můžete odmítnout zde.

Aktuality

Nezávislý lékárník v evropském kontextu

26. 10. 2015

V pořadí již třetí kongres Pharma Profit, určený farmaceutům, majitelům lékáren, členům a centrálám lékárenských sítí, odborným asociacím, výrobcům a distributorům se konal 7. října v Průhonicích. Představil účastníkům nejnovější trendy, dal tipy, jak zaujmout, odlišit se a zároveň poskytnul rady pro profitabilní řešeni. Celkově nabídl inspiraci, jak pomoci provozu lékárny.

Pro MT poskytla významná účastnice kongresu, ředitelka pro projekt Alphega Pharmacy v Evropě, Caitlin Sorrellová exkluzivní rozhovor, jehož zkrácenou verzi uvádíme.

Proč je pro zdravotní systém lepší mít tisíce nezávislých lékáren než jen pár lékárenských řetězců?

Nemyslím si, že je to lepší. Polovinu své kariéry jsem pracovala pro lékárenský řetězec, polovinu pro lékárny nezávislé. V prostředí neregulovaného trhu je dobré mít oboje. Neříkám, že řetězce nemají svou roli, avšak k dosažení větší rovnováhy s cílem lepší péče o pacienty je dobré mít ve zdravotním systému typy oba. Dosáhne se tak nejenom užitečného soutěžení mezi jednotlivými řetězci, ale také rozmanitosti na trhu. Nezávislé lékárny se ovšem mohou zapojit do určité společné sítě, aniž by svou nezávislost ztratily. Mé doporučení pro lékárenský trh bude vždy usilovat o co největší rozmanitost.

České nezávislé lékárny mají možná ještě čas neopakovat chyby druhých. Máte pro ně radu, jak přežit v ostrém konkurenčním boji vedle silných řetězců?

Největší chybou, které by se čeští nezávislí lékárnici mohli dopustit, je kopírovat, co dělají řetězce. Myslím, že je opravdu důležité, aby se snažili byt jiní, jít jinou cestou. Ve Velké Británii se řetězce stávají komerčnějšími, mají větší obchody, nacházejí se tam, kam lidé chodí nakupovat. Nezávislé lékárny se zaměřuji vice na obce, na péči o pacienty a na služby. Nacházejí se také spíše poblíž ordinací či nemocnic. Anglická realita potvrzuje, že oba typy mohou koexistovat bez problémů. Pokud se nezávislý lékárník bude snažit dělat stejné věci jako řetězec (například organizovat komerční akce, tisknout letáky, soupeřit v cenách), je tu riziko, že to nezvládne. Mnohem lepší je analyzovat, v čem je dobrý, a na to se soustředit. Největší výhodou bývá osobní vztah s pacienty. Nezávislý lékárník zná jménem osm z deseti lidí, kteří do lékárny vstoupí. Měl by cíleně posilovat jejich důvěru ke své osobě. Měl by raději pracovat na tomto vztahu, než soutěžit se řetězci v marketingových aktivitách.

Proč by měla nezávislá lékárna být členem Alphega Pharmacy? Jaké jsou výhody připojeni k této síti?

Pro nezávislou lékárnu je velmi obtížné přežít osamoceně, protože řetězce mají díky objemu prodeje mnohonásobně větší možnosti slev, mají lepší přístup k informacím a expertizám a mohou si dovolit investovat do služeb fungujících napříč řetězcem. Připojením k Alphega Pharmacy získají nezávislí lékárníci lepší přístup k informacím a expertizám i větší kupní sílu bez ztráty nezávislosti. Další výhodou, kterou lékárnici po připojení do sítě získají, jsou Alphega konzultanti. Jejich hlavním úkolem je být pro lékárníky jakýmisi mentory v oblasti obchodu. Konzultanti jezdí do jednotlivých lékáren a pomáhají vytipovat, co lékárník právě potřebuje, na co se má zaměřit, co posílit, jak vybřednout z aktuálních problémů, a doporučují řešení ušitá lékárně přesně na míru. To je nejefektivnější cesta naší pomoci nezávislým lékárníkům.

Hovořila jste s českými nezávislými lékárníky o problémech, kterým čelí? Jaký je váš dojem? Zaznamenala jste nějaká česká specifika?

Myslím, že problémy, kterým vaši lékárníci čelí, jsou stejné napříč celou Evropou. Možná je u vás větší tlak řetězců, které zde existuji relativně krátce. V Británii, kde oba typy lékáren pracuji vedle sebe nesrovnatelně delší dobu, k vybalancování už dávno došlo. Cílem jsou silné řetězce i silné nezávislé lékárny.

Plné znění na www.tribune.cz