Cookies

Náš web potřebuje pro přizpůsobení obsahu a analýzu návštevnosti váš souhlas. Souhlas vyjádříte kliknutím na tlačidlo "OK". Více informací
Svúj souhlas můžete odmítnout zde.

Aktuality

Nový generální ředitel Teva Czech Industries

7. 9. 2017

Nový generální ředitel Teva Czech Industries

Novým generálním ředitelem opavského výrobního závodu farmaceutické společnosti Teva Czech Industries (TCI) byl jmenován Jaroslav Chylík (44). Do společnosti Teva nastoupil po 14 letech ve firmě Zentiva, kde pracoval na obdobné pozici.

„Do nového působiště jsem se velmi těšil, protože jsem nastupoval do úspěšné firmy, kde se navíc s farmaceutickou výrobou začínalo již před vice než 100 lety a která za posledních několik let zažila dynamickou expanzi,“ říká Jaroslav Chylík.

„Opavský závod pro mne představuje absolutní špičku ve farmaceutickém průmyslu na území bývalého Československa,“ pokračuje. „V Tevě v Opavě působí mnoho osobností farmaceutického průmyslu. Jsem velmi potěšen, že jsem se připojil k týmu profesionálů,” dodává Chylík.

Chylík se netají tím, že jej ohromila úroveň investic a podpora mateřské společnsti. Jen za poslední tři roky dosáhly investice do opavského závodu více než 40 milionů USD.

Jaroslav Chylík získal titul inženýra v oboru organická technologie na Slovenské technické univerzitě v Bratislavě. Je ženatý, má dvě děti.

Teva Czech Industries s.r.o. je jedním z nejdůležitějších výrobních závodů TEVA Pharmaceutical Industries, světové jedničky ve výrobě a prodeji generických léčiv. S 1600 pracovníky je zároveň největším zaměstnavatelem v chemickém průmyslu v Moravskoslezském kraji. S výrobou účinných substancí a s roční produkcí cca 6 miliard tablet, 60 milionů měkkých želatinových tobolek, 50 milionů balení tekutých lékových forem a 120 milionů cytostatických tablet generických léčiv je také nejvýznamnějším farmaceutickým výrobcem ve střední Evropě.