Cookies

Náš web potřebuje pro přizpůsobení obsahu a analýzu návštevnosti váš souhlas. Souhlas vyjádříte kliknutím na tlačidlo "OK". Více informací
Svúj souhlas můžete odmítnout zde.

Zprávy ČLnK

Představení nového předsednictva Mladých lékárníků

20. 9. 2019

    1. 2019 | Vážené kolegyně, vážení kolegové, v květnu letošního roku bylo zvoleno nové předsednictvo Mladých lékárníků, spolku, který sdružuje lékárníky do 35 let věku. Dovolte nám, abychom Vám tento spolek v několika bodech více představili.
  1. Mladé lékárníky založil v roce 2010 PharmDr. Antonín Svoboda společně s PharmDr. Josefem Vaníčkem s cílem spojit všechny mladé lékárníky nespokojené se stavem českého lékárenství.

  2. Členství je určeno všem lékárníkům do 35 let věku, po překročení této věkové hranice se řádný člen stává sympatizantem spolku.

  3. Členství je dobrovolné, podmínkou členství není aktivní podílení se na činnosti spolu, i když je každá aktivita samozřejmě vítána. Aby byl hlas Mladých lékárníků slyšet při jednání se zástupci ministerstva, SÚKL nebo ČLnK je nutné, aby měl spolek dostatečnou základnu. V současné době je členy pouze zhruba 160 lékárníků, těžko se pak některé věci prosazují. Rozšířit naše řady můžete na adrese: http://www.mladilekarnici.cz/registrace/

  4. Je potřeba přiznat, že v posledních letech Mladí lékárníci nebyli příliš vidět. Nicméně současné vedení je plné energie k práci. Za krátkou dobu od zvolení předsednictvo navštívilo ministra zdravotnictví, ředitelku SÚKL, spolupracuje s IPVZ a představenstvem ČLnK. Aktivně se postavilo za práva lékárníků v otázce přístupu do lékového záznamu. Je plánována společensko-vzdělávací akce na oživení spolku 12. 10. v Hradci Králové. Účast přislíbili prezident ČLnK, ředitelka SÚKL, náměstek ministra zdravotnictví a řada dalších odborníků. Přihlásit se můžete a více o konferenci naleznete na adrese: http://www.mladilekarnici.cz/2019/08/podzimni-konference-mladych-lekarniku/

  5. Jaké jsou výhody členství? Mezi výhody patří levnější registrační poplatek na již zmíněnou konferenci. Jsou plánovány nové webové stránky, na kterých budou mít členové přístup k edukačním materiálům. Hlavní výhodou ale je, že registrací do spolku pomáháte hlavně sami sobě, neboť Mladí lékárníci se snaží hájit Vaše zájmy. Pomůžete tak spojit všechny mladé lékárníky a ukázat, že můžeme táhnout za jeden provaz.

  6. Co chceme prosazovat? Mezi naše priority patří vzdělávání, dostatečné finanční ohodnocení lékárníků a posílení našich kompetencí jakožto největších odborníků přes léčiva.

Děkujeme za čas, který jste nám věnovali. Facebooková skupina je pouze komunikační platforma, více informací naleznete na našich stránkách www.mladilekarnici.cz. Těšíme se na Vás v Hradci nebo na jiné akci. Mladí lékárnici by měli držet spolu.

Předsednictvo mL

Představení