Cookies

Náš web potřebuje pro přizpůsobení obsahu a analýzu návštevnosti váš souhlas. Souhlas vyjádříte kliknutím na tlačidlo "OK". Více informací
Svúj souhlas můžete odmítnout zde.

Odborné aktuality

Expopharm 2015 letos rekordní

3. 10. 2015

Jeden z hlavních tradičních evropských farmaceutických veletrhů, Expopharm se konal německém Düsseldorfu ve dnech 30. září až 3. října 2015. Veletrh letos zaznamenal rekordních 28 000 návštěvníků a téměř 500 vystavovatelů. Rekordní čísla jsou však připisována současné organizaci 75. Světového kongresu farmacie a farmaceutických věd Mezinárodní farmaceutické federace (FIP), který přilákal do města více než 3 000 farmaceutů z celého světa.

Němečtí lékárníci podpořili digitalizaci zdravotnictví

Němečtí lékárníci se na Lékárnických dnech, které proběhly tradičně v rámci Expopharm, shodli, že německé zdravotnictví se bude dále digitalizovat. Od digitalizace si slibují lepší komunikaci a informovanost i mezi pacienty. Digitalizace zdravotnictví se podle přavažujícího názoru lékárníků nedá zastavit a přináší více výhod než nevýhod. Proto požadují nastavení pevných pravidel tohoto procesu. Jako nejlépe připravené vyhodnotili účastníci závěrečné panelové diskuze E-Health und Apotheke 2030 – Chancen und Risiken právě lékárny, které již běžně využívají internetový objednávkový systém, účastní se na projektu ARMIN nebo protipadělkového systému securPharm.

Zdroj: Apatykář.cz