Cookies

Náš web potřebuje pro přizpůsobení obsahu a analýzu návštevnosti váš souhlas. Souhlas vyjádříte kliknutím na tlačidlo "OK". Více informací
Svúj souhlas můžete odmítnout zde.

Aktuality

Vzniká nový lékárenský řetězec Na zdraví!

16. 3. 2016

Investiční skupina DRFG vstupuje prostřednictvím společnosti DRFG Medical do lékárenské oblasti. Do rozvoje nové sítě lékáren Na zdraví! investuje 300 milionů korun, do čtyř let počítá s obratem ve výši jedné miliardy. Chce se stát trojkou na trhu, za sítí Dr. Max a Lékárnách Benu.

DRFG již koupila čtyři lékárny – v Praze, Brně, Jílovém u Prahy a Olomouci –, které v nejbližší době projdou rebrandingem a celkovými úpravami vnitřních prostor do nového konceptu Na zdraví! Zákazníci by měli změnu zaregistrovat během dvou měsíců. Do konce roku plánuje DRFG začlenit do řetězce celkem 16 lékáren napříč republikou, zaměřovat se bude především na lékárny s větší prodejní plochou.

„Více než polovina lékáren v ČR je doposud provozována jednotlivci, trh je tedy stále na začátku své konsolidace. V Norsku a Švédsku, se kterými se v otázce zdravotních a sociálních služeb často porovnáváme, provozují lékárny výhradně řetězce. Naše investiční skupina zde vidí velkou příležitost,“ uvádí zakladatel a majoritní vlastník investiční skupiny DRFG David Rusňák. „Nebylo otázkou zda, ale kdy na trh vstoupíme. Čekali jsme pouze na vhodnou příležitost a hledali správného partnera. Když se v loňském roce uvolnil z angažmá v lékárenském velkoobchodě Phoenix pan Rudolf Matějka, který také sedm let vedl síť lékáren Benu, rychle jsme k sobě našli cestu,“ dodává.

logo Na zdraví

Řetězec Na zdraví! se do budoucna plánuje od konkurence odlišit především důrazem kladeným na samoléčbu a prevenci. Ve svém přístupu k zákazníkovi bude klást důraz na znalost zákazníka, otevřenou komunikaci a dlouhodobou péči.

Zdroj:  mediaguru.cz