Cookies

Náš web potřebuje pro přizpůsobení obsahu a analýzu návštevnosti váš souhlas. Souhlas vyjádříte kliknutím na tlačidlo "OK". Více informací
Svúj souhlas můžete odmítnout zde.

Zpravodajství

Mimořádný kurz o koronaviru

11. 2. 2020

    1. 2020 | Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví (IPVZ) připravuje na 27. února mimořádný tříhodinový kurz Co víme o novém koronaviru 2019-nCoV?

Konat se bude v pražském Hotelu ILF a povedou jej doc. MUDr. Dana Göpfertová, CSc., doc. Ing. Jaroslav Hrabák a Ph.D., MUDr. Milan Trojánek, Ph.D.

Cílem mezioborové vzdělávací akce je seznámit lékaře s dosud známými informacemi o novém koronaviru 2019-nCoV, porovnat jej s příbuznými viry SARS-CoV a MERS-CoV, poskytnout přehled o aktuální epidemiologické situaci, klinických projevech nákazy a možnostech diagnostiky.

Účastník kurzu se dále dozví, jak by měl postupovat u pacientů při podezření na tuto infekci, jak zajistit izolaci nemocného, jaké ochranné pomůcky užívat pro snížení rizika přenosu infekce, jaký je význam dalších protiepidemických opatření a jak na současnou situaci reagují média. Součástí kurzu bude závěrečná společná diskuze všech přednášejících o aktuálním vývoji epidemie a případných rizicích pro naši populaci.

Přihlašování probíhá na webu ipvz.cz .

Zdroj: IPVZ