Cookies

Náš web potřebuje pro přizpůsobení obsahu a analýzu návštevnosti váš souhlas. Souhlas vyjádříte kliknutím na tlačidlo "OK". Více informací
Svúj souhlas můžete odmítnout zde.

Zpravodajství

Německo elektronizuje zdravotnictví od ledna 2016

13. 12. 2015

Bundestag přijal počátkem prosince 2015 ve druhém a třetím čtení zákon o elektronizaci německého zdravotnictví. Zákon začne platit 1. ledna 2016, čímž začne implementace podle předem stanovaného časového plánu.

Tím Německo bere vítr z plachet všem českým pochybovačům o e-health, kteří poukazují právě na naše západní sousedy (Kdyby to fungovalo, tak už to v Německu mají).

Zákon o e-Health stanová pevný časový plán pro provozní společnosti a průmysl pro celostátní zavedení infrastruktury e-Heath včetně výroby a distribuce elektronických zdravotních karet obyvatelům. Implementace začíná v polovině roku 2016 a do poloviny roku 2018 mají být plošně připojeny na infrastrukturu ordinace a nemocnice.

Německé ministerstvo zdravotnictví od e-Health očekává., že důležité údaje uložené na elektronické zdravotní kartě (e-karta) mohou zachránit život, lékový plán zabrání interakcím a telemedicína pomůže lidem s omezenou mobilitou. Pacienti by také měli být lépe informováni díky elektronickému záznamu pacienta o své diagnóze a terapii.

Zákon také poprvé nastavuje možnost přenášet data z různých mobilních zdravotních aplikací.

Zdroj: www.bmg.bund.de